foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Witamy w Szkole Podstawowej nr 8 w Malborku

Nasze menu

 

 

od  dnia 25.03.2019 r.  do 29.03.2019 r.

 

 

 

25.03.2019 r.

Poniedziałek

Zupa pomidorowa z ryżem

Pulpety z indyka w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka marchewka z jabłkiem napój  

Alergeny : 1,3,6,7,9,10,13.

26.03.2019 r.

Wtorek

Zupa kalafiorowa  z ziemniakami

Fasolka po bretońsku, ziemniaki

Napój

Alergeny : 1,3,6,7,9,10,13.

27.03.2019 r.

Środa

Zupa rybna z ziemniakami

Roladki drobiowe w sosie, kasza jaglana, Surówka kap. pekińska z marchewką, napój

Alergeny : 1,3,4,6,7,9,10,13.

28.03.2019 r.

Czwartek

Zupa jarzynowa

Kotlet mielony, ziemniki, surówka z czerwonego buraka z jabłkiem, napój

Alergeny : 1,3,6,7,9,10,13.  

29.03.2019 r.

Piątek

Barszcz czerwony z ziemniakami

Pierogi twarogowo budyniowe z jogurtem

Napój  

Alergeny : 1,3,6,7,9,10,13.

Sporządziła:

Sylwia Gierszewska

Skład wędlin, nabiału są do wglądu u  intendenta.

 

 

 

 

 

 

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

1.     Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.

2.     Skorupiaki i produkty pochodne

3.     Jajka i produkty pochodne.

4.     Ryby i produkty pochodne.

5.     Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6.     Soja i produkty pochodne.

7.     Mleko i produkty pochodne.

8.     Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne 9. S

9.     Seler zwyczajny i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.