foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Witamy w Szkole Podstawowej nr 8 w Malborku

Nasze menu

 

 

 

od  dnia 17.09.2018 r.  do 21.09.2018 r.

 

 

 

17.09.2018 r.

Poniedziałek

Zupa pomidorowa z ryżem 

Kotlet z indyka, ziemniaki

Mizeria ze śmietaną i jogurtem, napój

Alergeny : 1,3,7,9,10,13.

18.09.2018 r.

Wtorek

Zupa z soczewicy czerwonej

Schab ze śliwką w sosie, ziemniaki,

Sałatka jesienna, napój

Alergeny : 1,3,7,8,9,10,13.

19.09.2018 r.

Środa

Zupa kalafiorowa z ziemniakami

Roladki drobiowe w sosie, kasza jęczmienna, Surówka z kap pekiń ze słon. i jabłkiem,napój

Alergeny : 1,6,7,9,10,13.

20.09.2018 r.

Czwartek

Zupa  z dorsza z makaronem

Kotlet mielony, ziemniaki

Sałatka z buraczka czerwonego i jabłka, napój

 Alergeny : 1,3,4,5,7,9,10,13.

21.09.2018 r.

Piątek

Zupa szczawiowa z jajem i ziemniakami 

Makaron z twarogiem i jogurtem owocowym

Napój

Alergeny : 1,3,7,9,10,13.

Sporządziła:

Sylwia Gierszewska

Skład wędlin, nabiału są do wglądu u  intendenta.

 

 

 

 

 

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

1.     Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.

2.     Skorupiaki i produkty pochodne

3.     Jajka i produkty pochodne.

4.     Ryby i produkty pochodne.

5.     Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6.     Soja i produkty pochodne.

7.     Mleko i produkty pochodne.

8.     Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne 9. S

9.     Seler zwyczajny i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.