foto1
RADOŚĆ
foto1
PRZYJAŹŃ
foto1
BEZPIECZEŃSTWO
foto1
NAUKA
foto1
ZABAWA
Witamy w Szkole Podstawowej nr 8 w Malborku

Nasze menu

 

 

 

od  dnia 23.04.2018 r.  do 27.04.2018 r.

 

 

 

23.04.2018 r.

Poniedziałek

Barszcz biały z makaronem

Bigos, ziemniaki,

Napój- owoc

Alergeny : 1, 3, 6, 7, 9,10.

24.04.2018 r.

Wtorek

Zupa z rybna

Kotlet mielony, ziemniaki

Sałatka z buraczka czerwonego i jabłka, napój

 Alergeny : 1,3,4,6,7,9,10,12.

25.04.2018 r.

Środa

Barszcz ukraiński

Gulasz wołowy, ziemniaki, surówka

z białej kap. kukurydzy, marchewki, napój

Alergeny : 1,6,7,9,10..

26.04.2018 r.

Czwartek

Rosół z makaronem

Udka duszone,ziemniaki

Sałatka wiosenna, napój

Alergeny : 1,6,7,9,10.

27.04.2018 r.

Piątek

Zupa szczawiowa z jajem i ziemniakami 

Pierogi z truskawką i jogurtem owocowym

Napój

Alergeny : 1, 3, 6, 7, 9,10.

Sporządziła:

Sylwia Gierszewska

Skład wędlin, nabiału są do wglądu u  intendenta.

 

 

 

 

 

 

 

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

1.     Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.

2.     Skorupiaki i produkty pochodne

3.     Jajka i produkty pochodne.

4.     Ryby i produkty pochodne.

5.     Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6.     Soja i produkty pochodne.

7.     Mleko i produkty pochodne.

8.     Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne 9. S

9.     Seler zwyczajny i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.