foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Witamy w Szkole Podstawowej nr 8 w Malborku

Nasze menu

 

 

 

od  dnia 28.05.2018 r.  do 30.05.2018 r.

 

 

 

28.05.2018 r.

Poniedziałek

Zupa cebulowa z ziemniakami

Pulpety w sosie pomidorowym,

makaron pszenno -razowy, napój

Alergeny : 1,3,6,7,9,10.

29.05.2018 r.

Wtorek

Zupa zagraj z makaronem

Kotlet z indyka, ziemniaki

Sałatka z pomidora i szczypiorku,napój

 Alergeny : 1, 3, 6, 7, 9.,10

30.05.2018 r.

Środa

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Potrawka z kurczaka, ryż,

Surówka z marchewki i jabłka, napój

    Alergeny : 1,6,7,9,10.

Sporządziła:

Sylwia Gierszewska

Skład wędlin, nabiału są do wglądu u  intendenta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

1.     Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.

2.     Skorupiaki i produkty pochodne

3.     Jajka i produkty pochodne.

4.     Ryby i produkty pochodne.

5.     Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6.     Soja i produkty pochodne.

7.     Mleko i produkty pochodne.

8.     Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne 9. S

9.     Seler zwyczajny i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.