foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Witamy w Szkole Podstawowej nr 8 w Malborku

Nasze menu

 

od  dnia 21.10.2019 r.  do 25.10.2019 r.



 

21.10.2019 r.

Poniedziałek

Zupa szczawiowa z jajem 

Pieczeń z karkówki w sosie, ziemniaki,

surówka z kap. czerwonej, kukurydzy i jabłka, Napój

Alergeny : 1,3,6,7,9,10,13

22.10.2019 r.

Wtorek

Zupa ogórkowa

Pieczony dewolaj z pap. konser i serem, 

Sałatka z pomidora ze szczypiorkiem, napój

Alergeny : 1,3,6,7,9,10,13. 

23.10.2019 r.

Środa

Zupa minestrone (z makaronem gwiazdeczki)

Zrazy wieprzowe w sosie, kasza gryczana, 

Sałatka szwedzka, napój 

Alergeny : 1,6,7,9,10,13. 

24.10.2019 r.

Czwartek

Rosół z makaronem

Udka pieczone, ziemniaki 

Surówka jesienna, napój

Alergeny : 1,3,7,9,10,13. 

25.10.2019 r.

Piątek

Barszcz biały 

Dorsz w warzywach, ziemniaki

Napój

Alergeny : 1,3,4,6,7,9,10,13. 

Sporządziła:

Sylwia Gierszewska

Skład wędlin, nabiału są do wglądu u  intendenta.

 

 

 

 

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

1.     Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.

2.     Skorupiaki i produkty pochodne

3.     Jajka i produkty pochodne.

4.     Ryby i produkty pochodne.

5.     Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6.     Soja i produkty pochodne.

7.     Mleko i produkty pochodne.

8.     Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne 9. S

9.     Seler zwyczajny i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.